Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Φως στο ...τούνελ...

Με πολλή μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε τελευταία την νέα περιφερειακή και δημοτική αρχή να συντάσσονται ομαδικά και με απόλυτη σύνεση σε αρκετά θέματα που θα απασχολήσουν την κοινωνία το επόμενο διάστημα.


Εντύπωση προκαλεί ότι για πρώτη φορά διαφαίνεται ένα κοινό μέτωπο νήσων Αργοσαρωνικού και Κυθήρων - Αντικυθήρων και πλήρης συμμετοχή στην κοινή συνύπαρξη στο ίδιο χώρο αλλά και την κοινή διάθεση για αγώνες και ισότιμες διεκδικήσεις στο επικείμενο προοδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης.

Διαφαίνεται ότι επιτέλους τα Κύθηρα ανασύρονται από την αφάνεια των τελευταίων 8 ετών και συμμετέχουν ενεργά και από θέση ισχύος στα κοινά θέματα. Και το σημαντικώτερο είναι ότι κάπου η άβυσσος της σιωπής της απερχόμενης δημοτικής αρχής αντικαθίσταται από συνεχή πληροφόρηση του Κυθηραϊκού λαού σχετικά με τις ενέργειες αλλά και τους μελλοντικούς στόχους του Δήμου.

Φυσικά κανείς δεν είναι αιθεροβάμων να ελπίζει ότι υπάρχει κάποιος μάγος Μέρλιν που με τα κατάλληλα μαγικά λόγια θα μετατρέψει την προυπάρχουσα κατάσταση σε μια στιγμή σε μία μαγική ιστορία. Σημασία έχει όμως να γνωρίζουν όλοι τι συμβαίνει για να μπορούν να κατανοήσουν κάθε πρόβλημα και να βοηθούν όσο είναι δυνατόν στην επίλυση του.

Σωστό είναι πάντα να υπάρχει συγκέντρωση - ταξινόμηση και ιεράρχηση των υπαρχόντων προβλημάτων αλλά συγχρόνως και εξευρεση της σταδιακής τους λύσης. Τα προβλήματα πρέπει να είναι γνωστά και ένα - ένα να λύνεται με οριστικό τρόπο έτσι ώστε να μην παραμένει και να διαιωνίζεται σαν γάγγραινα.

Επίσης ελπίζουμε ότι εκτός από την φυσική κοιτίδα της περιφερειακής ενότητας νήσων θα υπάρξει και περαιτέρω διεύρυνση συνεργασιών με όμορους Λακωνικούς Δήμους και ειδικά στον χώρο του Τουρισμού και της συγκοινωνίας.

Δεν αρεσκόμεθα να προτρέχουμε απλά παρακολουθούμε και επισημαίνουμε την οιαδήποτε πρόοδο καθώς και το φως στην άκρη του τούνελ, ένα τούνελ που διανύουμε πλέον τα τελευταία μέτρα. Δεν ελπίζουμε ότι το φως θα μας τυφλώσει στην έξοδο ελπίζουμε μόνο να υπάρξει φως και καθαρός ουρανός.

Εμείς θα είμαστε εδώ να μπορούμε να βλέπουμε και να περιγράφουμε.
--------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------